Tjänster

Golvslipning

Oberoende träslag – om det är med parkett eller tiljor – kan vi slipa det. Allt beror på hur hårt golvet är. Har du redan ett omtyckt trägolv men som har slitits ut? Vi förnyar det med vår golvslipning i Södertälje. Vi utför arbetet med högsta kvalitet och kunskap. Med moderna slipmaskiner med sug kan vi minska dammutsläppet. För bästa resultat rekommenderas att du alltid anlitar en fackman.

Ytbehandling

Efter golvslipningen ytbehandlas golvet antingen med Hårdvax, Lack eller Olja. Du väljer vilket material du önskar, men beroende på träslag rekommenderas olika behandlingar. Ett trägolv till exempel i köket, som kan utsättas för mycket spill, behöver lackas. En parkett i vardagsrummet kan däremot oljas in i valfri nyans. Då ser du träets ådringar bäst.  Har du en trappa i trä? Vi slipar trappor och trösklar, lutar av och oljar, eller lackar din trappa för lång hållbarhet.

Lägga nytt trägolv

Du kan välja mellan att ett nytt trägolv i massivt trä i tiljor (breda plankor) eller i ett vackert parkettmönster. Ett trägolv är det mest klassiska golvet och höjer värdet på din bostad. Ett trägolv med tiljor ger ett gediget intryck. Du kan välja bredd på tiljorna och träslag beroende på rummet och vad som passar i din inredning. De olika träslagen har olika hårdhet och elasticitet. Vi ger förslag på vilket slags träslag som passar bäst, beroende på den stil du önskar. Olika slags rum kräver olika material för bästa resultat. Både furu och gran, till exempel är av det mjukare slaget och kan slipas hur många gånger som helst. Därför är massiva trägolv de mest hållbara golv du kan tänka dig.

Golvvärme

Du kan även välja att lägga golv med inbyggd golvvärme. Då passar en lamellparkett bra. Vill du ha golvvärme med parkett är det viktigt att välja ett träslag som inte är så tjockt, för att inte träslaget ska slå sig. Då är det också viktigt att inte ha en för hög värme under parketten. Här bör en fackman göra arbetet för bästa resultat. En sådan vet vilket värmesystem passar bäst till trägolvet.

Golvslipning – ett effektivt och ekonomiskt sätt att fräscha upp golvet.